4 βήματα για να χτίσεις ενδιαφέρον γύρω από το brand σου στα social media

No Comments

Διαβάσαμε σε πρόσφατο άρθρο του SmartBrief on Social Media ότι το 64,95% των marketers ανησυχεί για το κατά πόσο το brand τους μπορεί να χτίσει ενδιαφέρον στα social media.
Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον δεν έρχεται τυχαία. Θέλει στρατηγική, προσήλωση, συνέπεια, δημιουργικότητα αλλά και… τόλμη!

Από που λοιπόν αρχίζει κανείς;

Βήμα 1o: Δημιουργία κατάλληλου content strategy!
Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια να για βρει κάποιος τι πραγματικά ενδιαφέρει το κοινό του και να ξεκινήσει εποικοδομητικές συζητήσεις ώστε να αποκτήσει το πολυπόθητο “engagement”

Βήμα 2ο: Διαχείρηση από τον κατάλληλο άνθρωπο
Δημιουργικότητα, εξυπνάδα, ενθουσιασμός, ευφυΐα, ευγένεια και… “ολίγον από χιούμορ” μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει συνεργάτης. Αλήθεια, πως αναμένεις να χτίσει κάποιος ενδιαφέρον για τη μάρκα και το προϊόν, αν και ο ίδιος δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον ως άνθρωπος;

Βήμα 3ο.: Ρώτα τι αρέσει περισσότερο στους χρήστες του προϊόντος σου
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον, από τα πάρεις πραγματικό feedback από τους πελάτες σου. Vox pop, street interviews, τηλεφωνική έρευνα… μη φοβηθείς να ρωτήσεις και να πάρεις απαντήσεις όπου είσαι και από όπως είσαι. Εξ άλλου, το brand είναι αυτό που υπάρχει στο μυαλό των πελατών και όχι του marketer!

Βήμα 4ο: Μέτρησε την αποτελεσματικότητα και χρησιμοποίησε σωστά τα analytics
Μη φοβηθείς να ασκήσεις κριτική και να αναθεωρήσεις ανάλογα με την αποτελεσματικότητα. Ποιά posts είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση; Ποιά δεν την είχαν; Τι είναι αυτό που τραβά περισσότερο του fans; Τα analytics είναι εδώ για να βοηθήσουν. Εποφελήσου από αυτά και κάνε τη διαφορά!

A traveller, literary and metaphorically, physically & conceptually. Believes in free spirit, business ethics and practice a good old English (black) humor. Addictions? Plenty! From coffee (double espresso pls), to motorcycle traveling, to judging everything twice, in order to have the best outcome both professionally and personally. "I am a digital integration strategists, focusing on turning leads into clients & delivering results. I am an under promiser still over deliver. I let my work outcome to "speak" instead of me."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer digital marketing and social media marketing services, helping brads to evolve in the new era.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts